Werkwijze

Voorbeeld van een tuinontwerp Voorbeeld van een tuinontwerp.

- Het eerste gesprek, het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Hierin is het vooral belangrijk om te bekijken wat je wensen zijn , en of ik je daarbij kan helpen. Het is belangrijk dat de samenwerking voor beiden prettig aan voelt. Aan het einde van het gesprek zal hopelijk duidelijk worden of we met elkaar in zee zullen gaan.

 

- Als je besluit het ontwerp door mij te laten maken, geeft je mij een opdracht en zal ik eerst uitgebreid de wensen, het budget, de tuin, de omgeving en de stijl met je bespreken. Het inventariseren van de maten, de zonplek, de schaduwplekken en de ligging van uw tuin in de omgeving. Midden in een woonwijk, landelijk, rustige of drukke omgeving, grondsoort enz.
Vervolgens zal ik een eerste concept ontwerp voor de tuin maken. Dit concept zal ik na een aantal weken aan je voorleggen. Ik zal uitleggen hoe ik tot mijn ontwerp gekomen ben. Je kunt hierop je visie geven en mogelijke veranderingen aangeven. Uiteindelijk moeten we samen achter het concept ontwerp komen te staan.

 

- Hierop probeer ik een definitief ontwerp te maken, maar uit ervaring blijkt dat er vaak tussendoor nog een aantal keren wat bijgesteld moet worden. Dit valt allemaal binnen het ontwerptraject. Ik zal hierbij tevens een groenvisie toevoegen. Dit is echter een groenbeeld, nog geen gedetailleerd beplantingsplan.

 

- Als het definitieve ontwerp klaar is zal ik indien je dat wenst een beplantingsplan maken. Je kunt er ook voor kiezen om dat zelf te doen, maar een goed tuinontwerp wordt gekenmerkt door een ontwerp en de beplanting die op elkaar afgestemd zijn om de juiste sfeer te creeren. Aan dit beplantingsplan zijn aparte kosten verbonden.

 

- Als we het samen eens zijn over het ontwerp komt de uitvoering. Mogelijk kies je ervoor om zelf de uitvoering te doen, maar in het andere geval moet een hoveniersbedrijf dat gaan doen. Het is mogelijk dat je zelf een bedrijf uit zoekt, maar het kan ook via een hoveniersbedrijf waar ik mee samen werk. Doordat ik vaker met dit bedrijf samenwerk zal het soepeler verlopen. Bovendien kan ik achter de kwaliteit van aanleg staan. De uitvoering zal ik dan nauwlettend volgen, en ook ben ik als aanspreekpunt bereikbaar. In het geval van een eigen gekozen hovenier, sta ik open voor uitleg en overleg, maar zal niet nauw bij de aanleg betrokken zijn

Desire Tuinontwerp, Duiven