Waarom een tuinontwerp?

Waarom een tuinontwerp laten maken door een tuinontwerper of tuinarchitect?

Veel mensen vinden een tuinontwerp te duur, en besluiten het daarom zelf te doen. Echter blijken ze vaak met een aantal dingen geen rekening te houden. Na afloop lopen ze daardoor tegen dingen aan die gaan irriteren. Water wat niet goed afloopt, de logistiek in de tuin is toch niet handig, de privacy valt tegen, de zitplek is toch niet zo logisch, de planten slaan niet goed aan omdat ze op de verkeerde grond, of de verkeerde plek staan..Planten worden hoger, groter dan gedacht, sommige planten verdringen elkaar, etc. En zo zijn er veel dingen die tegenvallen. Dat betekent dat je je of dagelijks irriteert aan je tuin, of je moet het alsnog veranderen, of nieuwe planten aanschaffen keer op keer.

Dit zorgt voor irritatie, maar vooral voor extra kosten die mogelijk net zoveel of meestal meer blijken te zijn dan het tuinontwerp wat je had kunnen laten maken..

 

De aanleg van een tuin kost al gauw duizenden euro's. De kosten van een ontwerp zijn daar slechts een fractie van! Met andere woorden: het bespaart je irritaties en onkosten om achteraf dingen te herstellen.

 

Daarom is het erg belangrijk dat ik goed naar je luister. En dat is ook een van mijn belangrijkste eigenschappen. Uiteindelijk moet het een tuin worden waar jij achter kunt staan en vooral in kan genieten!

 

Wil je meer informatie? Lees op werkwijze, tarieven of neem vrijblijvend contact met me op

Desire Tuinontwerp, Duiven