De vraag van de klant was een nieuw voortuinontwerp en nieuwe beplanting voor de achtertuin. Toen ik kwam zag ik een prachtig huis verstopt achter een taxushaag en grote struiken. De achtertuin was best groot maar dat was niet te zien. Daarnaast had mevrouw allemaal zinken versierselen rondom haar huis. Veel van de boerderij. Emmers, badkuipen, een wasbord en nog veel meer. Gelijk kwam het in mij op om een tuin in boerderijsfeer te maken en dat idee werd met enthousiasme ontvangen. Het was eigenlijk altijd al een droom van mevrouw geweest!
Daarnaast stelde ik voor om de achtertuin niet alleen van nieuwe beplanting te voorzien maar ook te versterken zodat je werkelijk kon zien hoe groot de tuin was. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en het uiteindelijke plan werd met enthousiasme ontvangen. Mooie stapstenen door het gazon ipv een smal kronkelpaadje, een echte forse waslijn in plaats van het vorige onopvallende waslijntje. Aan het einde van de stapstenen plaats voor een picknicktafel. Rondom komen nog 3 sierpruimen, grillig gevormd, zodat het fruitbomen lijken, net als in de tuin van de buren. Meerdere plantenborders met vooral veel hortensia's in diverse cultivars. Ik heb daarbij dus naar de buurtuinen gekeken en een deel van de planten hetzelfde gedaan zodat de tuinen als het ware in elkaar overgaan en de tuin dus nog groter lijkt.
Van de oprit en voortuin heb ik een mooi lijnenspel gemaakt, met rustige maar mooie materialen. Gebakken stenen, zinken rand om de borders. De haag voor weggehaald en een mooi hekwerk neer laten zetten. Een klein stukje hiervan stond al tussen deze tuin en de buurtuin, maar kwam totaal niet tot zijn recht. Ook hierbij heb ik rekening gehouden met de buurtuin zodat er een mooie aansluiting ontstaat in plaats van een strakke grens.
Zo komt ook het prachtige huis meer tot zijn recht.
De beplanting moet nog flink groeien, maar het rommelige heeft plaats gemaakt voor een rustige maar toch groene tuin.