Van Hovenier Wouter Groenen uit Pannerden kreeg ik de vraag of ik een ontwerp voor zijn tuin wilde maken. Hij was enige tijd geleden voor zichzelf begonnen en was wel onder de indruk van een ontwerp wat hij van mij had gezien. Hij had een nieuw huis waar binnen al flink wat aan gedaan was, maar wat van buiten nog wel wat opknapwerk nodig had. Zowel het huis als de tuin.

Hij wilde graag een tuin vanuit mijn visie die hij zelf ook deelde. Een groene tuin, aantrekkelijk voor de vogels, de bijtjes, de vlinders. Een tuin met een mooie lijnen en natuurlijke speelse beplanting. Het hele jaar door aantrekkelijk. Een tuin die best een beetje in het oog mag springen omdat het toch een tuin van een hovenier is. Een visitekaartje dus.
Voor mij een leuke uitdaging!

Zelf zou hij de aanleg gaan doen.
Afgelopen voorjaar is hij daarmee begonnen en inmiddels is het grootste deel af. Een aantal dingen (palen en pergola’s)komen nog en ook de lelijke groene plaat van de buren moet nog flink gecamoufleerd worden.
De details in de bestrating die ik in het ontwerp heb getekend om  de oprit meer bij de tuin aan te trekken heeft hij weggelaten omdat hij op de oprit met zwaar materieel rijdt en bang was dat het daar niet sterk genoeg voor zou zijn. Hierdoor is de verbinding met de rest van de voortuin wat weggevallen.
Ondanks dat ben ik erg gecharmeerd van het resultaat tot nog toe. De beplanting doet het geweldig!
Mooi verschil in materialen en de oude fruitbomen die hij in de cortenstalen bakken heeft gezet zijn prachtig! Echt een mooie aandachttrekker! 
Het huis zelf is ook flink onder handen genomen wat uiteindelijk zorgt voor een prachtig totaalplaatje!