Vooraf was de tuin een groene tuin, maar vooral dichtgegroeid inmiddels. De klant wilde graag een tuin waarin zij zelf kon genieten, maar ook haar kinderen, 2 jongens, konden spelen, klimmen en ravotten. En het moest ook weer groen worden alleen minder vol. Verder mocht ik zelf kijken hoe ik het vorm wilde gaan geven.
Ik heb besloten hierbij mooie ronde vormen te gebruiken, om het geheel een zachte natuurlijke uitstraling te geven. Verder wilde ik het klimmen en klauteren en de veranda/pergola voor haar om onder te zitten met elkaar te integreren.
Een ronde pergola over het zitgedeelte, een rechter pergola naar achteren waaraan klimtouwen en evt andere materialen aan gehangen konden worden en een schommelbalk over het gazon, die eventueel weer weggehaald kan worden als de schommels niet meer gebruikt worden. Er zijn diverse klimplanten tegenaan geplaats zodat het geheel straks minder uitdrukkelijk als houten constructie aanwezig is.
In de rest van de tuin, natuurlijke speelse beplanting.