Festivaltuin Like-me in Appeltern, winnaar van het Gouden potlood voor beste ontwerp

In het najaar van 2014 ben ik samen met 5 mede-ontwerpers de uitdaging aangegaan om een wedstrijdontwerp in te sturen voor het tuinenfestival in de Tuinen van Appeltern.

Uit alle inzendingen zouden 10 ontwerpen gekozen worden die ook daadwerkelijk hun ontwerp in Appeltern mogen aanleggen. Het thema van dit jaar is: een tuin voor Vincent.En wij waren één van de 10 gelukkigen die de tuin daadwerkelijk aan mochten gaan leggen! 

Uiteindelijk is deze tuin uitgeroepen tot winnaar van het Gouden potlood voor het beste ontwerp van 2015!!

 

Het was een bijzonder ontwerp en was een echte aandachttrekker in de tuinen van Appeltern. Wat ik hier de uitdaging van vond en wat ook dicht bij mij ligt, is het introduceren van kunst in de tuin… Met dit ontwerp hebben wij namelijk geschilderd met planten. Een enorm uitdaging maar ook een prachtig proces. Want hiervoor was een zeer uitgedacht beplantingsplan nodig.

 

Hier heb ik voor mezelf veel van geleerd en is zeker iets wat ik ook graag in de particuliere tuin zou willen toepassen als daar een wens en ruimte voor is.

Helaas ligt de tuin er inmiddels niet meer omdat festaivaltuinen na ongeveer 2 jaar plaats moeten maken voor een volgende. Als het goed is is de mooie cortenstalenpoort nog wel te bewonderen.